27. huhtikuuta 2011

Thai-maustettu kanapata

Inventaarion yhteydessä jääkaapista löytyi purkki punaista currytahnaa. Ohjeen tähän thai-maustettuun kanapataan olen joskus napannut talteen Otetaan ensin puoli kiloa voita –blogista ja nyt aikuisten kesken syödessä oli mahdollisuus tehdä hieman tujakammin maustettua ruokaa. Tujakkaa oli mutta jogurtti pehmensi mukavasti makuja.



400 g broilerin suikaleita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tomaattia (laitoin 4 säilöttyä tomaattia)
0,5 sitruunaruoho tai 2 tl sitruunaruohotahnaa (tätä en löytänyt tähän hätään)
inkivääriä
chiliä
1 prk kookosmaitoa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sokeria
1 rkl punaista currytahnaa
suolaa
valkopippuria
ruokajogurttia (käytin turkkilaista jogurttia)

1. Ruskista broilerin suikaleet. Hienonna sipulit ja lisää pannulle kuullota hetkinen
2. Lisää pannulle paloitellut tomaatit, (sitruunaruoho) inkivääri ja chili. Kuumenna hetki
3. Sekoita kulhossa kookosmaito, tomaattipyree, sokeri ja currytahna. Lisää seos pannulle ja anna kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Mausta
4. Tarjoa riisin ja ruokajogurtin kera

3 kommenttia:

  1. Kylläpä alko tekeen mieli tätä! Ehkä ensiviikolla...

    VastaaPoista
  2. Vapuksi on suunniteltu perinteinen grillaus kera vanhempien ja sisarusten.

    VastaaPoista