11. joulukuuta 2011

Lempeän tulinen bulgur

Tauti vaan pitää pintansa ja olo on vetämätön. Nöyrryin viimein ja menin lääkäriin ja keuhkoista löytyikin tulehduksen tynkää. Antibioottikuuria napostellaan aamu- ja iltapalaksi ja niiden välissä täytyy yrittää syödä jotain muuta.

Vietin lauantaipäivän lepäillen kotona ja katsellen Frendien toisen tuotantokauden melkein kokonaan. Siinä sivussa näytin villakoirille hieman imuria ja kokkailin itselleni melko täydellisen elämyksen bulgurin ja karitsa paahtopaistin muodossa. Chiliä, valkosipulia, shalotia ja jeeraa. Röörit aukesivat ja ihana lämpö levisi kroppaan. Nyt osuivat maut juuri nappiin ja lihan kypsyyskin juuri kohdalleen. Samalla ohjeella ruuan voi tehdä myös coucousista.

Jos ei tällä tauti tokene niin… sitten ei. Mutta ainakin olen syönyt hyvin!



2 annosta

1 dl bulguria
2 dl vettä
nokare voita
1 rkl öljyä
chiliä
paprikajauhetta
jeeraa
2 shalot-sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 vihreä paprika
suolaa
mustapippuria

1. Mittaa bulgur pieneen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada bulgurin päälle. Laita kulhon päälle kansi ja jätä bulgur hautumaan noin vartiksi. Kun vesi on imeytynyt, sekoita joukkoon nokare voita
2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet ja herättele niitä hetkinen
3. Kuori ja hienonna sipulit ja lisää pannulle. Paloittele paprika ja lisää sekin pannulle. Kuullota kunnes sipuli on pehmeää
4. Lisää pannulle bulgur ja sekoita hyvin. Anna hautua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti