2. joulukuuta 2011

Suklaafudge

Ihana makea suupala vaikkapa joulunajan viemisiksi. Helppo ja vaivaton valmistaa!! Ohje Kotivinkin Jouluherkut –lehdestä, hieman taas muunnellen koska kermaa ostin vain sen 2 dl:n tölkin ja sillä sitten mentiin.



n. 30 palaa

4 dl ruokokidesokeria
2 dl kuohukermaa
80 g tummaa suklaata
50 g voita
0,5 dl siirappia
1 dl cashewpähkinöitä

1. Mittaa sokeri, kerma, suklaa, voi ja siirappi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen seitsemän minuuttia. Pudota tippa seosta vesilasiin. Mikäli tippa jähmettyy käsin muotoiltavaksi, on seos valmista. Jätä jäähtymään
2. Voitele rypsiöljyllä vuoka jonka koko on noin 20 x 20 cm. Voit myös vuorata vuoan leivinpaperilla
3. Vatkaa kädenlämpöinen seos sähkövatkaimella vaaleammaksi (minulla seos alkoi jähmettyä melko nopeasti jäähtyessään, en odotellut sinne saakka että olisi aivan kädenlämpöistä!) ja kaada se sitten vuokaan
4. Rouhi pähkinöitä hieman pienemmiksi ja paahda ne halutessasi kuivalla kuumalla pannulla. Ripottele pähkinät fudgeseoksen pinnalle
5. Anna fudgen jähmettyä jääkaapissa 4-6 tuntia ja leikkaa sitten sopiviksi palasiksi

2 kommenttia:

  1. No mutta. Tätä kun vielä tuunaa chilijauheella niin..

    VastaaPoista
  2. Eikun tuunailemaan vaan! Ohjeessa tuohon fudgen pinnalle oli ripoteltu vielä sormisuolaa, mutta mie vedin ihan tavislinjalla. :)

    VastaaPoista