27. joulukuuta 2011

Kahden suklaan trifle

Joulun pyhien jälkeen loma palkkatyöstä ja päiväkodista vielä jatkuu ja saamme viettää poikien kanssa kiireettömiä päiviä kotona. Nyt on hoppu ja aikataulut laitettu hetkeksi syrjään ja vietämme päivät ulkoilun ja leikkien merkeissä. Nyt olisi aikaa vaikkapa kirjoitella mutta olen tainnut vaihtaa totaalisesti vapaalle. En siis kirjoita, raportoin vain.



Tässä siis jouluateriamme jälkiruoka, joka on kevyestä kaukana. Kahden suklaamoussen ja kaakaossa kastettujen savoiard-keksien kokonaisuus sopii hyvin jouluun. Jälkiruoan tekeminen ei ole vaikeaa, mutta monien työvaiheiden toteuttaminen ottaa oman aikansa – ja melkoisen monta kulhoa! Alkuperäisessä ohjeessa (Maku 6/2011) jälkiruoka neuvottiin kokoamaan annosmaljoihin tai suureen lasikulhoon mutta itse toteutin herkun tiramisun tyyliin suurempaan lasivuokaan. Jälkkärin voi huoletta tehdä jo tarjoamista edeltävänä päivänä!



6 annosta

100 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
200 g savoiard-keksejä
2 dl kaakaota (tai kahvia)

1. Paloittele suklaat omiin kulhoihinsa ja sulata ne varovaisesti mikrossa tai vesihauteessa
2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja jaa se kahteen kulhoon. Sekoita toiseen puoliskoon tumma ja toiseen valkosuklaa. Sekoita vaahdot tasaiseksi
3. Erottele keltuaiset ja valkuaiset
4. Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi
5. Vatkaa keltuaiset ja sokerit paksuksi vaaleaksi vaahdoksi
6. Sekoita huolellisesti puolet keltuaisvaahdosta valkosuklaaseokseen ja puolet tummaan seokseen
7. Kääntele varovasti puolet valkuaisvaahdosta vaaleaan seokseen ja puolet tummaan
8. Kaada kaakao (tai kahvi, tai pelkkä maitokin sopii) laakealle lautaselle. Kasta keksit yksitellen nesteeseen ja asettele vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Kaada keksien päälle tumma suklaamousse. Kasta lisää keksejä ja asettele ne kerrokseksi tumman moussen päälle. Kaada valkosuklaamousse toisen keksikerroksen päälle
9. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna vetäytyä muutama tunti ennen tarjoamista. Koristele pinta suklaarouheella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti