14. maaliskuuta 2009

Paremmat jauhelihapihvit

No nyt löytyi sit maailman paras jauhelihapihviohje (Yhteishyvästä tämäkin)! Ja hieman terveellisempikin ehkä kun weetabixit taitaa olla runsaskuituisia... :) Mie tein kaksinkertaisen annoksen ja laitoin mausteeks yhden pussin herkkusienikeittoaineksia ja yhden pussin sipulikeittoaineksia ja jätin sit sipulin laittamatta. Tuli sit kerralla pakastimeen asti pihvejä. Kyllä maistui miesväelle pihvit!!



2 palaa weetabixia
1 pss herkkusienikeittoaineksia
1 dl vettä
1 sipuli
400 g naudan jauhelihaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tl worchesterkastiketta
1 kananmuna

1. Murustele weetabixit ja sekoita joukkoon keittoainekset. Lisää vesi ja anna turvota muutama minuutti
2. Hienonna sipuli ja sekoita joukkoon. Lisää myös muna sekä tomaattipyree ja worchesterkastike
3. Lisää jauheliha ja sekoita taikina tasaiseksi
4. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista uunissa 200°/n. 20 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Mie kokeilin näitä ja hyviä oli! Miulla vaan tahtoo aina jäädä jauhelihapihvit vähän turhan pehmeiksi, kuten nämäkin. Tein varmaan vähän liian ohuita.

    VastaaPoista
  2. Mie tein kans kyllä melko ohuita ja olivat miun makuun ihan hyviä kyllä. Koita sit että laitat vähemmän nestettä tai sit ylipäätään vähän enemmän lihaa kuin mitä ohjeessa on, että tulee sit lihaisampi ja topakampi taikina.

    Mieki ostin mesikasta nyt naudan paistijauhelihaa kun oli tarjouksessa. Näitä varmaan taas sit teen!

    VastaaPoista