15. maaliskuuta 2009

Pasta Carbonara Anzkun tapaan

Tämä on meidän perheen kestosuosikki ja tätä meillä kutsutaankin herkkupastaksi. Tämä on siis mukaeltu versio klassisesta miilunpolttajan pastasta. Kevyemmän version tästä saa kun käyttää pekonin tilalla kinkkua, joka myös kannattaa paistaa pannulla rapeaksi.



500 g spagettia
140 g pekonia
2 dl kermaa (kevyestäkin tulee hyvää)
2 kananmunaa
1 valkosipulin kynsi
½ tl mustapippuria
1 tl persiljaa
n. 80 g juustoraastetta
n. 80 g aurajuustoa

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan
2. Laita pekoni kylmälle paistinpannulle ja kuumenna kihiseväksi. Alenna lämpö ja paista rapeaksi. Älä valuta rasvoja pois, antaa kivasti makua pastalle.
3. Kaada kerma kulhoon ja lisää joukkoon kananmunat ja mausteet. Purista valkosipulin kynsi sekaan myös. Vispaa sen verran että kananmunien rakenne rikkoutuu
4. Raasta juusto ja murustele aura ja lisää kerma-munaseokseen. Sekoita
5. Valuta kypsä pasta ja kaada takaisin kattilaan. Kaada spagetin sekaan pekoni rasvoineen ja kerma-juustoseos. Sekoittele hyvin ja voit kuumentaakin varovaisesti sen verran että juusto sulahtaa. Älä kuumenna liikaa, muuten lopputulos on rakeista munakokkelikastiketta - yhtä hyvän makuista on sekin! :)

4 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä herkkuruokaa - jostain kumman syystä en ole tainnut vielä koskaan tehdä tätä itse... Mutta jospa joulun jälkeen, kun pahin possukyllästys on poistunut ja pekoni alkaa maistua kinkun jälkeen... :) Ei voi kuin ihailla sitä, että sie saat tehtyä joka viikolle ruokasuunnitelman ja vielä noudatettua sitä! Mie en siihen pystys varmasti olleskaan... Ja sen on kyllä jo nyt huomannut.

    Mukavaa ja rauhallista joulua koko teidän perheelle <3

    VastaaPoista
  2. Tää on kyllä meilläkin kaikkien herkkua! No, pienimmälle ei olla tätä vielä tarjottu kun on niin suolaista ja rasvaista, mutta eiköhän hänkin opi sit tavoille! :)

    Tuo ruokasuunnitelma on miulle ihan ehoton. Ei tarvii sit joka päivä miettiä mitä sitä syödään ja varsinka ravata kaupassa sit vähän väliä!

    Hyvää joulua sinulle myös!! :)

    VastaaPoista
  3. Just testasin! Ohje blogissani vähän muutettuna :) Oi että oli hyvää, kiitos!

    VastaaPoista