14. elokuuta 2009

Brie-kasvishöystö

Voihan brie-juusto!! On se vaan niin hyvää! Aurajuuston vannoutuneena ystävänä valkohomejuustot ovat myös nyt alkaneet vallata tilaa jääkapissa. Tähän ruokaan en nyt varsinaista brietä käyttänyt (koska se oli kaupasta loppu) vaan valitsin Castello whiten, joka on kyllä minun suuhuni vieläkin parempaa. Valion Brie-juusto olis tähän kyllä rakenteensa puolesta käynyt paremmin. Tuo Castello suli melko huomaamattomaksi kasvisten sekaan, mutta toisaalta maustoi sitten tasaisemmin koko ruuan. Pähkinöinä käytin pähkinäsekoitusta (hieman vähemmän hiilareita!). Pelkkä cashew olisi toiminut paremmin. Mutta hyvää oli silti, kaverina tälle oli paistettua broilerin rintafileetä.



1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 kesäkurpitsa
1 rs kirsikkatomaatteja
2 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
150 g briejuustoa
1 dl cashewpähkinöitä

1. Kuullota sipuli ja valkosipuli
2. Pilko kesäkurpitsa ja tomaatit ja lisää kasariin, kypsennä hetki. Lisää myös mausteet ja sitruunamehu
3. Lisää juusto ja pähkinät. Laita kansi päälle ja anna juuston sulaa noin 5 min.
4. Tarjoa esim pastan kanssa tai lisukkeena grilliruualle

2 kommenttia:

  1. Mukava idea laittaa brietä joukkoon! Mie rakastan erilaisia juustoja kanssa, Lempäälässä käydessä Juustoportin puodissa maistetiin erilaisissa vuojenjuustoja ja siellä kielen vei mukanaan erityisesti valkosipuli- ja kuminavuohenjuustot, hyvää oli myös joku vuorijuusto tms, nimeä en muista oikein. Pitäskin käydä taas kauppahallista etsimässä juttuja ja pyytää niitä vaikka tilaamaan tuota valkosipulista, ei ole nimittäin mikään tappava valkosipulinmaku vaan tosi miedon mukava :)

    VastaaPoista
  2. Mie kans tykkäisin kovasti maistella (ja jopa syödä enemmältikki, hih!) erilaisia juustoja. Ovatpas vaan niin kovin kalliita, että ei ihan jatkuvasti raaski ostella. No aurajuusto toki on semmoinen meidän jääkaapin vakiovaruste. Nyt tietysti tähän karppiruokavalioon käy kyllä juustot hyvin kun ei tuota rasvaaka tarvii "pelätä". Perussalaatistaki tulee melkoisen namia kun laittaa sekaan pähkinää, juustoa ja viinirypäleitä. Eli sille linjalle siis pitänee siirtyä! Tänään ostin muuten parmesaania. Otin valmiiks raastettua ja heti nyt jo harmittaa että en sitä palaa kuitenki valinnu ja raastanu ite...varmaan aromit hieman eri luokkaa. Meidän pitää pitää joku juusto-viini-ilta... ;)

    VastaaPoista