7. maaliskuuta 2009

Juustoinen jauheliha-makaronivuoka

RuokaPirkka-lehdestä löytynyt ohje. Hieman vaihtelua perinteiseen makaronilaatikkoon! Maistui koko perheelle! Vaihtelua saa kivasti vaihtelemalla juuston makua ja käyttämällä erilaisia pastoja.



1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1-2 rkl tomaattipyreetä
½ tl mustapippuria
1-2 tl oreganoa
400 g makaronia
1 kasvisliemikuutio
13 dl vettä
150 g koskenlaskija-sulatejuustoa
(suolaa)

1. Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä pannulla
2. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja tomaattipyree
3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää sekaan liemikuutio. Kaada kiehuvaan veteen makaronit ja jauhelihaseos. Keitä 6 minuuttia
4. Paloittele sulatejuusto ja lisää kattilaan. Anna juusto sulaa
5. Voitele uunivuoka ja kaada makaroniseos liemineen vuokaan
6. Kypsennä uunissa 200°/30 minuuttia kunnes neste on imeytynyt

2 kommenttia:

  1. Tein tätä ja käytin paprika-Koskenlaskijaa. Mausteita pistin oman maun mukaan. En vaan muistanu laittaa makaroneja ja jauhelihaseosta yhtäaikaa kiehumaan samaan kattilaa. Sekoitin ne myöhemmin. Mutta hyvää tuli...

    VastaaPoista
  2. Kokeilin semmosta versiota että laitoin soijarouhetta. Keitin soijarouheen kasvisliemessä ja en laittanut enää makaroonien sekaan kasvisliemikuutiota. Pannulle sitten kypsä soijarouhe ja siihen sekaan Muttin-tomaattimurskaa koko purkillinen. Jätin pois tomaattipyreen; vastaavasti vähensin tuota veden määrä noin 3 dl... hyvää tuli!

    VastaaPoista