1. syyskuuta 2009

Karppaajan kaalilaatikko

Tämäkin ohje on otettu Karpin keittokirjasta. Näin jälkikäteen postaillesani en kyllä muista enää muokkailinko tätä ohjetta minkä verran. Tässä kuitenkin ohje tekemääni kaalilaatikkoon!



n. 800 g kaalia
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä
timjamia, rosmariinia
2 dl vettä + loraus vasikkafondia
1 pkt pekonia
400 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria
1 rkl siirappia
2 dl kermaa
1 rkl voita

1. Hienonna kaali ja sipulit. Kuullota hetkinen öljyssä ja mausta yrteillä. Lisää vesi ja fondi ja jätä hautumaan kannen alle
2. Paloittele pekoni ja paista puolikypsäksi. Lisää jauheliha ja paista lihaseos kypsäksi. Mausta suolalla ja pippurilla
3. Lisää lihaseos kaalin joukkoon. Lisää myös siirappi, kerma ja voi ja sekoittele ainekset sekaisin
4. Kaada voideltuun uunivuokaan ja kypsentele 200 asteessa tunnin verran. Sammuta uuni ja jälkihauduta folion alla tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti