18. syyskuuta 2009

Kahden kaalin jauhelihapaistos

Blogin päivitys jatkuu, kohta on rästit postattu! Sen kummempia löpisemättä seuraava ohje! Tämä ruoka maistui karpille, ei-karpille ja yllättäen myös nirsolle kolmeveelle. Juniori tilasi tätä jo ensi viikolle uudestaan! Ja nythän saakin vielä maukkaita kotimaisia kaaleja edullisesti mutta varmaan ihan hyvää tulee pakastetuistakin kasviksista. Aurajuustoa meinattiin seuraavalla kerralla laittaa väliin, sitä suu kaipasi! Ohje on otettu Valion Kerma-lehdestä.



1 iso kukkakaali
1 pieni parsakaali
keittämiseen vettä ja suolaa
400 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa ja pippuria
2 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta

1. Pese ja paloittele kaalit. Keitä suolalla maustetussa vedessä melkein kypsiksi
2. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Mausta
3. Lisää jauhelihaseokseen kerma ja juustoraaste ja sekoittele hetkinen kunnes juusto sulaa
4. Laita puolet kaaleista voideltuun uunivuokaan, sitten jauhelihaseos ja päälle loput kaaleista
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti