22. syyskuuta 2009

Pähkinäiset lihapyörykät

Karppiaikana on tullut kokeiltua monenlaisia lihapullaversioita ja jälleen löytyi uudentyylinen ohje, jossa jauhelihaan yhdistetään pähkinää. Erikoiselta vaikutti, mutta hyvältä maistui! Ohjeen otin Karpin keittokirjasta ja siinä oli käytetty saksanpähkinöitä. Itselläni oli joku pähkinäsekoituspussi, josta sitten rouhin itse pähkinät taikinaan. Alkuperäisessä ohjeessa mausteina oli jeeran lisäksi käytetty muitakin intialaishenkisiä mausteita eli kanelia ja cayennepippuria. Itse tein nyt hieman kesymmin maustetun version - siinä uskossa ja toivossa että kolmeveellekin kelpaisi...ei kelvannut...



800 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 rkl tomaattipyreetä
n. 80 g pähkinärouhetta
2 kananmunaa
suolaa, pippuria, persiljaa, jeeraa


Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi, muotoile pyöryköitä ja kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti