11. maaliskuuta 2010

Paistettu polenta

Polenta on paksua maissipuuroa jota käytetään lisukkeena italialaisessa keittiössä. Polentaa voi syödä tuoreeltaan löysänä puurona oliiviöljyllä ja juustolla höystettynä tai sen voi antaa jähmettyä ja paistaa viipaleina pannulla. Perinteisesti polenta tehdään polentajauhoista joita keitellään n. 40 minuuttia. Marketeissa myytävä polenta on kuitenkin ns. pikapolentaa joka kypsyy muutamassa minuutissa.

Paistettua versiota lähdin nyt ensimmäisenä testaamaan. Ohjeita etsiskelin ja tutkailin monestakin lähteestä. Taisin tehdä polentani suunnilleen ainakin Valion ohjeen mukaan (puolikkaan annoksen). Paistamisen kanssa oli hieman ongelmia, polentaviipaleeni eivät tahtoneet oikein pysyä kasassa. Ei kuitenkaan syömättä jäänyt! :)



n. 5 annosta

8 dl vettä
0,5 tl suolaa
1,5 dl polentasuurimoita
25 g voita
100 g juustoraastetta (parmesaania)
mustapippuria
voita paistamiseen

1. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta se suolalla
2. Lisää veteen polentasuurimot, pienennä lämpöä ja hauduttele kannen alla välillä huolella sekoittaen. Tämä puuro on melko roiskuvaista tyyppiä! Polenta paksunee ja kypsyy noin 6-7 minuutissa
3. Kaada valmis puuro vuokaan tai leivinpaperin päälle uunipellille ja levitä tasaiseksi levyksi. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia
4. Leikkaa jäähtynyt levy haluamasi muotoisiksi paloiksi ja paista voissa pannulla rapeaksi juuri ennen tarjoilua

2 kommenttia:

  1. Hei, vaikuttaa ihanilta! Onko nää joku välipala vai lisäke vai miten näitä olis tarkoitus popsia? Mmmm.

    VastaaPoista
  2. Lisukeruokana varmaan yleisimmin käytetään, tai ainaki semmonen kuva miulle on jääny! Mie söin tuon venetsialaishenkisen maksan kans.

    VastaaPoista