26. kesäkuuta 2009

Pinaattikeitto

Keitot ei meidän perheessä ole oikein kenenkään suosikkeja, mutta aika-ajoin niitäkin teen. Tämä keitto yllätti siinä mielessä että myös kolmevee söi sitä suurella halulla ja ottipa vielä lisääkin! Suurin syy siihen saattoi toki olla nuo viiriäisen munat joita keiton kaveria oli - ne kun ovat ukkelin suurta herkkua. Isännän mielestä nuo pienet munat ovat vissiin joku luonnonoikku - mutta suostui hänkin hieman syömään. Lisäksi paahdettiin ruispaloja leivänpaahtimessa. Tämä ohje on mukaeltu Foodoosta otetusta ohjeesta.



öljyä
1 sipuli
1 purjon varsi
1 valkosipulin kynsi
n. 5 perunaa
1 litra vettä ja loraus kasvisfondia
suolaa, pippuria, muskottipähkinää
1 pss pakastepinaattia
100 g (maustamatonta) tuorejuustoa

1. Hienonna sipulit ja kuullotta öljyssä. Lisää perunat ja kuullota vielä hetki
2. Lisää vesi ja fondi ja mausteet ja keitä kypsäksi
3. Lisää pinaatti ja juusto ja sekoittele kunnes juusto sulaa
4. Soseuta sauvasekoittimella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti