16. kesäkuuta 2009

Valkosuklaakiisseli

Tämä ohje on otettu Foodoo-ohjelmasta. Ohjelmassa kiisseli tarjottiin jälkiruokana juomalaiseihin annosteltuna ja päälle laitettiin mansikkasurvosta. Itse tein tämän vanhemmalle pojalle "vanukkaaksi". Laitoin kiisselin hyytymään kulhoon ja siitä sit otan annoskulhoon sopivan määrän ja laitan hedelmiä tai vauvan hedelmäsosetta päälle. Ohje on aivan tavallinen maitokiisseli johon on lopuksi sulatettu suklaata. Samalla ohjeella saa siis helposti myös maitosuklaa- tai suklaakiisselin.



6 dl maitoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
0,75 dl maissijauhoja
100 g valkosuklaata

1. Sekoita ainekset sekaisin kattilassa suklaata lukuunottamatta. Sekoita hyvin jotta jauhot eivät jää paakuiksi. Kiehauta koko ajan hyvin sekoittaen
2. Nosta kattila liedeltä. Paloittele suklaa kuuman kiisselin sekaan ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut
3. Hyydytä kylmässä ja tarjoa kylmänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti