Sadas ohje blogissa!!! Ja tuhat käyntiäki tulee todennäköisesti tämän päivän aikana täyteen - tosin analyysi ei oo ihan alusta saakka.
Pastanjauhajien blogia selailtuani innostuin ja päätin kokeilla tomaattipiirakkaa. Sain vielä kaverilta vinkin käyttää pestoa tomaatin kaverina. Fetaa ja mozzarellaa mietiskelin, mutta sittenpä keksinki valkohomejuuston joka oli oikein hyvä valinta tomaatin kaveriksi! Pohjan ohjeen otin Aura Liimataisen Parasta kotiruokaa -kirjasta, mutta en tykännyt tästä ohjeesta, tuli melkoisen mureneva. Täyte oli sitäkin parempi!!
pohja:
125g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
3 rkl vettä
täyte:
n. 4-5 tl punaista pestoa
2 suurta tomaattia
ripaus sokeria
puolikas paketillinen Castello White -juustoa
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
suolaa ja pippuria
1 dl juustoraastetta
1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esikypsennä 225 asteessa reilu 10 minuuttia
2. Levitä piirakkapohjan päälle pestokastike. Viipaloi tomaatit ja levitä ne pohjan päälle. Ripottele tomaateille hieman sokeria. Leikkaa juustosta pieniä paloja tomaattien päälle
3. Sekoita kermaviiliin muna ja mausteet ja kaada vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta
4. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti