22. syyskuuta 2010

Hunajaiset lanttukuutiot

Ihan alkuun on nyt kyllä pakko hehkuttaa miten mukavaa postia sain tänään! Paketin saapumisilmoitus ja sisältönä PALKINTO! Minulle?! Äkkiä syötiin ja käytiin poikien kans paketti postista (joskus on kiva asua lähiössä ja vielä postin toimipisteen naapurissa!). Ihana yllätys: olin voittanut Valion Kerma-lehden arvonnassa teräksisen Küchenprofin perunapusertimen. Taas yksi vekotin sarjasamme "turhuuksien turhuus" mutta on se vaan hieno ja kiiltävä. Tänään meillä syödään perunalunta!! No niin, se siitä ja sitten arkisempiin aiheisiin!

Nyt edelleen Kauhan keittiössä etsitään mukavia ja helppoja kasvislisukkeita kun tuo kotimaisten tuoreiden vihannesten saanti alkaa olla melkoisen rajoittunutta. Talvea kohti kun mennään niin juuresten puoleen varmaan on käännyttävä – mikä ei ole kyllä lainkaan huono idea noin yleisesti ottaen. Lantun kaveriksi tai tilalle tähän käy varmasti yhtä hyvin mitkä tahansa juurekset (no, ei ehkä punajuuri kun se värjää koko ruuan). (Voiskohan sillä pusertimella tehdä juureslunta?!? - sori, vieläki hieman leijun tästä yllättävästä tapauksesta!). Jostain tämä ohje on saksittu – villi veikkaus on Yhteishyvä.1 kg lanttua
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
suolaa, mustapippuria, salviaa

Kuori ja kuutioi lanttu. Ruskista kasarissa voissa kunnes saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja mausteet, laske lämpöä ja hauduta kannen alla kypsäksi – noin 20 minuuttia.

2 kommenttia: