18. syyskuuta 2010

Sitruunaiset lihapullat

Jälleen kerran: Nigel Slater muistilapulla. Tähän ohjeeseen olen yrittänyt arvioida jotain aineksien määriäkin. (Kananmunaa Nigel ei ainakaan muistilappuni mukaan taikinaan laittanut ollenkaan, lisäsin kuitenkin yhden kun seos vaikutti niin kuivalta.) Ohje oli muistaakseni jaksossa, jossa Nigel kannusti kokeilemaan hyvinkin erikoiselta tuntuvia aineksia. Ja kieltämättä sitruuna ja anjovis ei ihan ensimmäisenä tule mieleen kun miettii että millä lihapullataikinan maustaisi. Jonkinlaista luovaa hulluutta tuo keksintö kyllä vaatii!

Mutta ei tämä yhdistelmä millään muotoa paha ollut! Anjovis ei tietenkään erityisemmin maistu, mutta antaa semmoista täyteläistä taustamakua. Sitruunan maku tuli voimakkaasti esille, mutta ei sekään liikaa. Pari ensimmäistä suupalaa piti miettiä onko tämä hyvää vai ei. Tulin siihen lopputulokseen että on! Ehkä peruna ei välttämättä ole paras vaihtoehto näiden pyöryköiden kaveriksi – paremmin voisi sopia spagetti ja joku kevyt kastike.



400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 sitruunan kuori raastettuna
1 dl parmesaaniraastetta
yrttejä
5 fileetä anjovista hienonnettuna
suolaa ja pippuria

Sekoita ainekset taikinaksi ja muotoile siitä pyöryköitä. Paista uunissa tai pannulla kauniin ruskeiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti