17. syyskuuta 2010

Vesirinkelit

Olen aina silloin tällöin ostanut pojille vesirinkeleitä ilta- ja aamupalaksi – vähän vaihtelua ainaiseen leipään. Rinkeleiden kanssa on aina ihan tuurissaan että sattuuko niitä saamaan - tai siis hyvä sellaisia. Rinkelit ovat kuitenkin aivan parhaita tuoreena ja jo seuraavana päivänä ovat menettäneet sitä jotain olennaista. Fazerin paistopisteestä toki saa tuoreita rinkeleitä päivittäin, mutta hinta ei miun mielestä ole niissä aivan kohdallaan – aavistuksen liian suolainen!

Yläasteaikaan sain kaverini luona maistaa tuoreita kotitekoisia vesirinkeleitä (terveisiä vaan Jennille ja Irjalle!!). Ne olivat kyllä parhaita rinkeleitä ikinä, muistan vieläkin hyvin elävästi kun teetä keittiössä hörpittiin (no, ainahan me siellä teetä oltiin hörppimässä!). Ah! Nyt sain sitten vihdoin viimein aikaiseksi itsekin kokeilla rinkeleiden tekemistä. Meneehän niihin oma aikansa, mutta työvaiheet on hyvin helpot kuitenkin. Ja kyllä se vaan on vaikka vähän suuremmankin vaivan arvoista kun sitten lopulta saa haukata sitä lämmintä vesirinkeliä! Ohje on Parasta kotiruokaa –kirjasta.



10 kpl

1 dl maitoa
25 g hiivaa
1 rkl sokeria
0,75 tl suolaa
1 kananmuna
n. 4 dl vehnäjauhoja
25 g voita (laitoin 0,25 dl oliiviöljyä)

keittämiseen:
2 l vettä
2 tl suolaa

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää loput aineet ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Kohota liinan alla tunnin verran
2. Leivo taikina pötköksi ja leikkaa se kymmeneen palaan. Pyörittele palat pulliksi ja jätä kohoamaan liinan alle noin vartiksi
3. Kuumenna suolalla maustettu vesi. Tee kohonneiden pullien keskelle reiät sormilla ja keitä niitä pari minuuttia – muutama rinkeli kerrallaan.



4. Nosta reikäkauhalla uunipellille ja paista 225 asteessa 10-13 minuuttia

1 kommentti:

  1. Voi mitä ihanuutta sie oletkaan tehnyt! Vesirinkelit on todella ihania! En ite kyllä oo koskaan tehnyt, harvoin kaupastakaan muistaa ostaa. Oi, pakko joskus kokeilla!

    Hyvää on se sipulikerma, tykkään siitä juustokermasta kans tosi paljon. Ei ole niin teollinen maku, mitä vois kuvitella. Ja sopivat moneen juttuun kyllä.

    Maanantaina nähdään <3

    VastaaPoista