Tällä jos ei syysflunssa lähde niin sit ei millään! Aivan mahtavan valkosipulinen täyteläinen keitto jota jokaisen valkosipulin ystävän on ihan pakko testata! Omassa keitossani fondin maku puski hieman liikaa läpi – liekö sitten pahan makuinen fondi vai hieman liian löysin rantein mitattu annostelu. Seuraavalla kerralla sitä lajia hieman vähemmän. Krutongit jätin myös tekemättä ja tein keiton kaveriksi tomaatti-vuohenjuustoleipiä. Ohjeen tähän löysin Kädenväännöstä mutta myös Ruokahommissa vannotaan nyt tämän keiton nimiin! Samoin täällä Kauhassa! :)
2-3 valkosipulia
2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl vehnäjauhoja
9 dl vettä
4 rkl kasvisfondia
mustapippuria
2 dl kermaa
1 tl persiljaa
1. Irrota valkosipuleista kynnet ja kuori ne (jätä kynnet kokonaisiksi). Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota valkosipulinkynsiä ja sipulisilppua oliiviöljyssä miedolla lämmöllä
2. Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi, fondi ja mustapippuri. Anna kiehua kunnes valkosipulinkynnet ovat aivan pehmeitä. Soseuta ja kaada takaisin kattilaan
3. Lisää keittoon kerma ja persilja ja kuumenna kiehuvaksi
Valkosipulinkynsien kuorintaan on tarjolla vinkki Pitkän postauksessa ylläolevan linkin takana. Itse olen muutaman viikon ajan suosinut silikonista valkosipulinkuorijaa. Sain kyseisen turhakkeen tilaajalahjaksi Glorian ruoka&viini –lehden tilaamisen yhteydessä. Muistan joskus nauraneeni kyseiselle vempaimelle ”kaikkea sitä keksitään” -henkeen. Kyllä vaan hymy hyytyi kun ensimmäisen kerran valkosipulia rullailin! Toimii!!
Jes, kiva kuulla että säkin tykkäsit! Mun on kyllä NIIN pakko saada toi kuorija kanssa!!
VastaaPoistaTuo on kyllä tosiaan hyvä tuo kuorija! Tuo keitto saattas tykätä lorauksesta valkoviiniä, vähän jotain kevennystä kaipaa - tai sit tosiaan se miun fondin annostelu oli todella pahasti pielessä! :D
VastaaPoista