2. syyskuuta 2010

Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit

Lihapullataikinaa on kiva jatkaa ihan millä vaan halvemmalla (ja ekologisemmalla) kuin liha. Kasvikset ovat varsinkin näin syksyllä hintansa lisäksi myös terveellinen vaihtoehto. Kotimaista kesäkurpitsaa saa edullisesti tällä hetkellä ja kaikesta tarjonnasta täytyy ottaa ilo irti ennen pitkiä talvikuukausia jolloin on pakko keskittyä vain juureksiin – mikäli haluaa kotimaisia kasviksia valita.

Tämän ohjeen olen saksinut joskus talteen Yhteishyvästä ja kokeilemista olen lykännyt pikkuhiljaa tuota tuonnemmaksi suuren vastalausemetelin pelossa. Nyt rohkaisin kuitenkin mieleni ja täytyy sanoa että olipas vaan yllättävän hyviä pihvejä – eikä pelkästään mamman mielestä vaan myös miesväki söi ja otti jopa lisääkin! Epäilin suuresti että näistä tulee vetisiä. Valutin kesäkurpitsaraasteen huolella ja puristelin vielä ylimääräisen nesteen pois. Samoin ajattelin että tuorejuusto valuu nesteenä pois pihveistä mutta toisin kävi. Kantarellituorejuusto ei ehkä ollut paras valinta kesäkurpitsan kaveriksi, ehkäpä joku yrttinen vaihtoehto olisi toiminut hieman paremmin. Näitä tehdään toistekin!



10-12 pihviä

300 g kesäkurpitsaa
suolaa
400 g jauhelihaa
100 g maustettua tuorejuustoa
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
suolaa, mustapippuria, valkopippuria

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Lado raaste siivilään ja ripottele väliin pikkuripaukset suolaa. Anna valua ainakin puoli tuntia ja puristele sen jälkeen vielä irtoavaa nestettä pois
2. Sekoita muut ainekset kesäkurpitsaraasteen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista 225 asteessa 20-30 minuuttia kunnes pihvit saavat mukavasti väriä ja pinta napakkuutta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti