29. syyskuuta 2010

Punajuurigratiini

Sadonkorjuujuhlilta ostamani punajuuret päätyivät tähän herkulliseen uuniruokaan (en säilytellyt punajuuria näin pitkään, postaukset vaan tulevat toisinaan eli yleensä hieman viiveellä…). Simppeli lisuke kotimaisista juureksista. Aurajuusto ja punajuuri ovat kyllä aivan lyömätön pari!! Ohje on Maku-lehden numerosta 4/2010 ja kuva on melkoinen sotku!



6 punajuurta
1 tl timjamia
200 g ranskankermaa
75 g aurajuustoa

1. Keitä punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä (n. 20-30 minuuttia)
2. Jäähdytä punajuuret kylmässä vedessä ja kuori ne (kuori lähtee hyvin aivan käsin). Kuutioi punajuuret ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle timjami
3. Murustele aurajuusto ranskankerman sekaan ja kaada seos vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes paistoksen pinta on saanut hieman väriä

2 kommenttia:

  1. Tämä on varmaan taivaallisen hyvää.

    VastaaPoista
  2. Todellakin on! Jälleen kerran saa huomata että yksinkertainen on... ei ehkä kaunista... mutta ainaki älyttömän hyvää!! :)

    VastaaPoista