10. syyskuuta 2009

Vaniljasilmäpullat

Kolahtipa postiluukustani Leivontaherkut-sarjan mainos ja vaikka olen pyhästi vannonut että mitään en enää tilaa niin tulipahan sitten liityttyä tuohon. Tarjouksen mukana tuli yksi näyteohje ja sen mukaisia pullia sitten esikoisen kanssa eräänä sadeaamuna leivottiin. Hyviä olivat! Yhtään varsinaista ohjepakettia en vielä ole saanut, mutta testailen varmasti niitäkin ohjeita sitten jatkossa!



n. 24 kpl

taikina:
50 g hiivaa
100 g voita
3 dl maitoa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
2 tl kardemummaa (tämän jätin pois)
n. 9 dl vehnäjauhoja

täyte:
1 pss vaniljakastikeaineksia
2,5 dl maitoa

voiteluun:
1 kananmuna

koristeeksi:
50 g voita
1,5 dl sokeria

1. Murenna hiiva astiaan. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. (Tämän tein mikrossa ja käytin kuivahiivaa jonka sekoitin osaan jauhoista)
2. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Mittaa jauhot ilmavasti ja lisää taikinaan
3. Vaivaa kunnes taikinasta tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista. Kohota kaksinkertaiseksi
4. Leivo taikinasta pötkö ja paloittele se 24 palaan. Pyörittele paloista pullia ja kohota pellillä liinan alla puolisen tuntia
5. Valmista tällä välin täyte: sekoita vaniljakastikeainekset maitoon ja anna turvota viileässä
6. Tee jokaiseen pullaan kuoppa ja voitele reunat munalla. Täytä kuopat vaniljatäytteellä (neuvottiin käyttämään pursotinta, mutta kyllähän tuo kahdella teelusikallakin onnistui!)
7. Paista 250 asteessa 5-10 minuuttia (mielestäni 225 astetta ois sopivampi lämpötila ja paistoaika sitten hieman pidempi). Anna jäähtyä
8. Voitele jäähtyneet pullat voisulalla ja kasta sokerissa (itse en jaksanut koristella - varmaan on kaloreita ihan tarpeeks ilmankin!)

2 kommenttia:

  1. Mie viilaan nyt pilkkua. Ohjeessa lukee 3 dl margariinia. pitäskö lukea maitoa? mutta nää on hyviä ja se pitko kanssa...

    VastaaPoista
  2. Hyvä kun viilaat! Näitä painovirheitä tuppaa (näin vanhemmalla iällä) jo tulelmaan välillä! ;) Muokkaan ohjeen kuntoon! Kiitos!!

    VastaaPoista