23. syyskuuta 2010

Omena-luumusose

Eräänä aamuna sain puhelun että olisi tarjolla pussillinen omenoita, otatko? Ai että otanko? Totta kai otan! Kävin illalla hakemassa säkin ja ruokakauppareissulla ostin halpoja luumuja omppujen kaveriksi soseeseen. Pikainen pläräys säilöntäkirjaani ja yksi puhelu anopille – siitäpä sitten ohjeiden ja neuvojen perusteella aloin sosehommiin. Ja hyvää tuli!!



3,5 kg omenaa (punnittu kuorittuina ja lohkottuina)
1 kg luumuja (punnittu ilman kiviä)
3 dl vettä
2 rkl sitruunamehua
500 g sokeria (noin puolisen pussia hurautin)

1. Kuori ja lohko omenat ja poista luumuista kivet. Punnitse hedelmät ja laita ne kattilaan (itse tein kahdella kattilalla). Lisää vesi ja sitruunamehu ja pehmitä hedelmät miedolla lämmöllä. (Oiskohan siihen menny reilu vartti)
2. Soseuta hedelmät (käytin yleiskoneen hienonnusterää) ja siivilöi halutessasi (mulla ainaki jäi jonkun verran luumujen kuoria sekaan joten painelin soseen lävikön läpi)
3. Kaada sose kattilaan ja kuumenna. Sekoita joukkoon sokeri ja sekoittele sen aikaa että sokeri sulaa. Maista ja lisää tarvittaessa sokeria
4. Kaada pakasterasioihin, jäähdytä ja pakasta

2 kommenttia:

  1. Eikö olekin! Yllätyin tuosta väristä itekki. Esikoisen kans pilkottiin omppuja ja tuumailin että saattaa tulla melko rusehtavaa sosetta kun luumuja laitetaan sekaan. Mutta nuo oliki niitä punertavakuorisia luumuja ja antoivat tosi hyvin väriä soseeseen. Tuossa kuvassa näyttää kyllä ihan ketsupilta. :)

    VastaaPoista