25. toukokuuta 2009

Enchilladas

Tämähän on periaatteessa meksikolainen lasagne ja meidän ruokaporukka oli yksimielisesti sitä mieltä että jopa parempaa kuin pastainen versio! Kermansaven Heinä-uunivuoka toimii tässä oikein hyvin. Älä kokoa ihan täyteen, tämä turpoaa uunissa!



4-5 maissitortillaa

jauhelihakastike:
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä
400 g jauhelihaa
suolaa, pippuria, paprikajauhetta
3 rkl vehnäjauhoja
1 prk tomaattimurskaa
1-2 dl vettä
1 prk kidneypapuja
jalapenoja tai chiliä maun mukaan

juustokastike:
50 g voita
3-4 rkl vehnäjauhoja
n. 7 dl maitoa
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa

1. Valmista jauhelihakastike: Hienonna ja kuullota sipulit kasarissa öljyssä. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja sekoittele hyvin. Sekoita joukkoon myös jauhot ja lisää sitten tomaattimurska ja vesi. Lisää myös pavut (ja jalapenot) ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää tarvittaessa vettä.
2. Valmista maitokastike: Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita hyvin. Lisää maito vähitellen huolellisesti sekoittaen. Anna kiehahtaa hetkinen. Lisää lopuksi juusto ja kuumenna sen verran että juusto sulaa. Mausta suolalla
3. Kokoa enchilladas latomalla ainekset kerroksittain voideltuun vuokaan siten: ensin jauhelihaa, sitten tortilla ja sitten juustokastiketta, sitten jälleen jauhelihaa jne. Jätä päällimmäiseksi kerros juustokastiketta. Kypsennä uunissa 200°/ n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti