1. toukokuuta 2009

Kananuggetit

Ihanan rapeita nuggetteja - ja täyttä lihaa! Kaupasta ostettavat nuggetit on ihan syötäviä myös, mutta kun ne eivät ole useinkaan kanaa nähneetkään...



n. 300 g broilerin rintafileetä tai minuuttipihvejä
50 g voita
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl meiramia
2 valkosipulin kynttä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl inkivääriä
1 rkl fariinisokeria
muutama kourallinen maissihiutaleita

1. Paloittele broilerin fileet
2. Sulata voi ja sekoita joukkoon mausteet ja jauhot. Sekoita kanapalat seokseen
3. Murskaa maissihiutaleet ja kierittele broileripalat niissä
4. Kypsennä uunipellillä 200 asteessa 15-25 minuuttia riippuen kanapalojen paksuudesta

5 kommenttia:

  1. voiko maissihiutaleet korvata jollain?:)

    VastaaPoista
  2. ja saisiko tästä jotenkin kevyemmän version:)?

    VastaaPoista
  3. Tässä olis toinen nuggettien ohje joka on siinä mielessä kevyempi että siihen ei ole laitettu voita. Suolakeksit eivät tietysti ole kaikkein keveimpiä. Leivitykseen voi tietysti käyttää ihan vaan korppujauhojakin mutta rapeus ei ole sitten ihan sama. Jos haluaa rapean leivityksen ilman rasvaa niin sen leivitysmurun täytyy olla jo valmiiks rapeaa. Uppopaistamalla korppujauhollakin saa rapsakan pinnan mutta se vaatii sitten sitä rasvaa.

    VastaaPoista
  4. okei kiitti,entä noi maissihiutaleet,voiko ne korvata jollain?

    VastaaPoista
  5. No kaikenlaiset keksinmurut sopisi. Vehnäjauhot ja korppujauhot, eli ihan perinteinen leivittäminen mutta se vaatii sitten vähintäänkin paistinpannullaa melko väljässä rasvassa paistamisen. Jos tavoittelet mahdollisimman kevyttä niin yhdistäsin nuo kaks ohjetta ja käyttäisin jogurttia ja sit noita maissihiutaleita tai vaikka riisimuroja.

    VastaaPoista