10. toukokuuta 2009

Sinihomejuustopihvit

Sain isältä naudan paistia palasen ja jemmailin sitä pakastimessa että teen joskus siitä jotain hienoa. Nyt äitienpäivän kunniaksi aattelin sit tehdä pihvit. Pihvit eivät ole miun erityisalaa ja nyt ajattelin panostaa ja onnistua. Keskityin oikein tekemiseen ja tarkastin lihapakkauksestakin että joo, voi tehdä pihveiksi. Paistelin pihvit kaikkien sääntöjen mukaan - ja sitkeitä tuli. Maku oli kyllä sinänsä ihan hyvä! Eli seuraavan kerran teen tämänkin possun lihasta, se yleensä onnistuu... Lisukkeena oli lohkoperunoita ja keitettyjä kasviksia.



600 g naudan ulkofileetä
1 rkl öljyä
1 rkl voita
suolaa
pippuria
2 dl kermaa
50 g murennettua sinihomejuustoa
2 tl vasikkafondia
1 rkl tomaattisosetta

1. Nosta liha lämpiämään hyvissä ajoin. Leikkaa liha pihveiksi ja nuiji kevyesti ohuemmiksi.
2. Paista kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa 3-4 minuuttia/puoli. Mausta suolalla ja rouhitulla pippurilla.
3. Lisää pannuun kerma, sinihomejuusto, fondi ja tomaattisose. Anna hautua, kunnes kastike sakeutuu.

2 kommenttia:

  1. Lyhennäpä tuota paistoaikaa puoleen niin ei tule niin sitkeitä..

    VastaaPoista
  2. Kiitti vinkistä! Oon hieman arka paistelemaan pihvejä... Miesväki meillä on hyvinki "allerginen" medium-pihville niin tulee varmaan sit liianki kans aina paistettua. Naudan lihaa muutenki meillä syödään melko vähän - paitsi jauhelihana. Possun ja hirven kanssa oon viime aikoina saanu onnistumisen kokemuksia, ehkäpä nautaakin uskaltaudun taas testailemaan! :)

    VastaaPoista