28. heinäkuuta 2010

Leipää ja tahnoja

Tein pieniä suupalaleipäsiä käyttäen päällysteenä erilaisia tahnoja. Kokeilin täyttää myös rullarieskaa ja leikata siitä paloja, mutta tuo rieska ei toiminut ollenkaan, oli jotenkin kuivaa. Tortilloista nuo täytetyt rullat onnistuu paremmin. Leipänä käytin kotitekoista vaivaamatonta leipää ja paahtoleipää.



Yrttinen tuorejuustotahna (rieskan sisällä ja niiden vieressä)
(Ohje Valion Kerma-lehdestä)

180 g fetajuustoa murusteltuna
200 g creme fraichea
0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna
mustapippuria
+ koristeluun yrttejä


Tonnikalatahna
(keskellä)

1 prk tonnikalapaloja öljyssä
1 dl majoneesia
2-3 rkl kurkkusalaattia (tai maustekurkkua paloiteltuna)
2 rkl kapriksia
1 tl dijonin sinappia
0,25 tl rakuunaa
+ koristeluun ruohosipulia


Kinkkutahna
(perimmäisenä)
(Ohje Valion Kerma-lehdestä)

150 g kinkkua hienonnettuna
1 omena raastettuna
1 prk raejuustoa
1 prk smetanaa
1 dl persiljaa tai ruohosipulia
mustapippuria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti