25. heinäkuuta 2010

Lime-valkosuklaakakku

Yksi synttäreiden kakuista. Täytteeltään melko perinteinen hyydytetty kakku, mutta pohja oli itselleni uusi tuttavuus. Nimeltään pohja on Ambrosia kakkupohja ja se on koostumukseltaan hieman tiiviimpi joten se on omiaan hyydytettyjen kakkujen pohjaksi.

Itse olin tähän kakkuun hieman pettynyt. Täyte oli melko imelä (eli sokerin määrää kannattaa vähentää allaolevasta) jota hedelmän palat tosin hieman raikastivat. Pohja ei myöskään mielestäni ollut yhtä hyvä kuin perinteinen keksi-voipohja. Tätä kakkua jäi reilusti yli, mutta se kestää hyvin pakastamisen! Periaatteessa tämän siis voi tehdä jo hyvissä ajoin ennen juhlia odottamaan. Ohje Valion Kerma-lehdestä.



pohja:
3 kananmunaa
1,75 dl sokeria
2,2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
5 tl mantelijauhetta
150 g voita

kostutukseen:

0,5 dl (sokeri)vettä
1 rkl sitruunamehua

täyte:

2 dl kuohukermaa
2 liivatetta
2 rkl limemehua
0,6 dl sokeria (vähempikin riittää)
2 prk (eli 400 g) valkosuklaa-limerahkaa
150 g säilykehedelmiä (käytin päärynää)

pinnalle:

50-100g valkosuklaata rouheena tai lastuina
(tai hedelmiä tai marjoja)

1. Sekoita kananmunat ja sokeri yhteen ja lämmitä vesihauteessa (lämmitin mikrossa varovaisesti) noin 40 asteeseen eli hieman yli kädenlämmön. Vatkaa lämmin munasokeriseos kuohkeaksi vaahdoksi
2. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti muna-sokerivaahtoon. Sekoita. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi
3. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa reilu puolisen tuntia. Anna jäähtyä hetki ja ota pois vuoasta. Laita jäähtynyt pohja takaisin puhtaaseen vuokaan
4. Kostuta pohjaa sitruunamehulla maustetulla (sokeri)vedellä
5. Valmista täyte: vatkaa kerma vaahdoksi. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja liuota ne sitten tilkkaseen kiehuvan kuumaa vettä
6. Yhdistä sokeri, rahka, paloitellut hedelmät ja kermavaahto ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada täyte pohjalle. Laita hyytymään puoleksi tunniksi jääkaappiin ja sitten kakun voi siirtää tarvittaessa pakastimeen. Muutoin hyydytä pari tuntia ennen tarjoamista
7. Poista hyytynyt kakku vuoasta ja koristele valkosuklaarouheella (tai hedelmillä tai marjoilla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti