7. heinäkuuta 2010

Paahdetut perunat ja valkosipulia

Uusia perunoita uudella tavalla! Idea löytyi Sillä sipuli –blogista. Meillä perunat olivat ehkä hieman liian suuria koska valkosipulista tuli todella paahtunutta ja rapeaa. Eli seuraavalla kerralla perunoita voisi vähän paloitella tai jos haluaa säilyttää niissä esikoisen mainitseman herkullisen hevosenkakkamaisen ulkonäön, voi perunat säilyttää kokonaisena ja lisätä valkosipulit vuokaan hieman myöhemmin. Sen verran haluan kommentoida Merituulin postausta että reilun kymmenen valkosipulinkynnen jälkeen alkoi kyllä jo piisata – eli en allekirjoita sitä että noita herkkupaloja voisi syödä loputtomiin (ihme kyllä joku raja tuli vastaan)! ;)perunoita
valkosipulin kynsiä
oliiviöljyä
suosikkiyrttejä (meidän muksuilla ei ole suosikkiyrttejä, päästin heidät tällä kertaa helpommalla ja jätin yrtit laittamatta)
suolaa - myllystä tai hiutaleina

Laita pestyt perunat ja kuoritut valkosipulinkynnet uunivuokaan ja lorauttele öljyä (maltillisesti tai sit ihan oman maun mukaan). Sekoita joukkoon myös yrttejä valintasi mukaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa kunnes perunat ovat sopivan kypsiä (noin puolisen tuntia). Ripottele pintaan suolaa.

2 kommenttia:

  1. Mäkin tein näitä sen jälkeen kun olin maistanut niitä Jukan ja Merituulin paahtamina - mums. Itse puolitin ne paahtamisen jälkeen ja pyörittelin niihin kevyesti voita ja lisäsin maalaissalaatin pohjaksi. Tuli aika hyvää :)) Ens kerralla täytyy laittaa noita valkosipuleita!!! Miten olinkaan unohtanut, että paahdetut valkosipulit on IHANIA!

    VastaaPoista