31. heinäkuuta 2010

Parmesaanikeksit

Aivan ihanan juustoisia ja rapsakoita keksejä. Maistuvat ihan semmoisenaan ilman mitään päällisiä. Hieman liian paksuiksi viipaleiksi leikkasin, ohuemmat ois ollu kivemmat! Ohje löytyi Chez Jasu –blogista.



100 g vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus paprikajauhetta
ripaus cayennepippuria (laitoin hieman chilikastiketta)
ripaus mustapippuria
80 g huoneenlämpöistä voita
80 g parmesaaniraastetta

1. Siivilöi jauhot, mausteet ja leivinjauhe kulhoon
2. Sekoita voi ja juustoraaste keskenään ja lisää joukkoon kuiva-aineseos. Sekoita tasaiseksi
3. Jauhota työtaso ja muotoile taikinasta pötkö jonka halkaisija on noin 4 cm. Kääri pötkö kelmuun ja anna levätä jääkaapissa puolisen tuntia
4. Leikkaa pötköstä keksejä ja paista ne 175 asteessa noin 12 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti