14. heinäkuuta 2010

Mac and cheddar

Makaronia ja juustoa olen kokkaillut aikaisemminkin ihan hyvällä lopputuloksella. Nyt katselin digiboksilta joskus aikaa sitten tallentamaani Näin teet ranskalaista ruokaa –ohjelmaa. Laura Calder teki makaronivuokaa cheddarista valmistamalla tavallisen bechamel-kastikkeen ja lisäämällä siihen läjän cheddaria raastettuna. Oli kyllä sen verran herkullisen näköistä että pakkohan se oli testata! Ja kyllä vaan hakkaa mennen tullen tuon aikaisemman ohjeeni!



500 g makaroneja (nyt en kyllä oo ihan tasan varma tästä määrästä…)
50 g voita
n. 1 dl vehnäjauhoja
n. 8 dl maitoa
suolaa ja valkopippuria
muskottipähkinää pieni ripsaus
200 g cheddaria raastettuna

1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan ja kaada voideltuun uunivuokaan
2. Sulata voi ja lisää joukkoon jauhot. Sekoittele sen verran että jauhoseos on tasaista. Lisää maito vähitellen samalla hyvin sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua ja saostua hetki ja mausta se
3. Lisää lopuksi joukkoon juustoraaste ja sekoittele hetki niin että juusto sulaa. Kaada kastike vuokaan makaronien sekaan. Kastiketta saa olla reilusti, se imeytyy vielä uunissa makaroneihin
4. Kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia

2 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen ohje! Täytyy testata joskus :) Lisäänkin sinut listoilleni, että löydän tänne uudestaan!

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä herkkua kerrakseen! :) Tervetuloa toistekin! :)

    VastaaPoista