Amerikan herkkuja jälleen! Tein elämäni ensimmäisen keikauskakun ameriikan malliin rasvaa ja sokeria säästelemättä. Käytin persikoiden tilalla nektariineja ja laitoin ne ihan kuorimatta – hyvin toimi niinkin! Hymyssä suin tätä söivät vieraat ja isäntä. Itselläni joku maku kakussa hieman tökki. Tänä aamuna jääkapista minua tuijotti vajaa appelsiinimehutetra – sehän se varmaan kakustakin maistui läpi. Minä vaan kun en tuosta appelsiinista leivonnassa oikein välitä. Hieman uuniomenamainen tunnelma tästä jäi – toimisi varmasti myös omenaisena ja kanelilla säväytettynä. Tarte Tatin –henkeen! Ja luonnollisesti vaniljakastikkeen kera!
4 tuoretta persikkaa (tai nektariinia)
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
1,5 dl hasselpähkinöitä (käytin cashewin jämät ja lisäksi maapähkinöitä)
1,25 dl sokeria
2 munaa
0,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl kermaa
0,5 dl appelsiinimehua
1. Halutessasi ryöppää ja kuori persikat. Poista kivet ja viipaloi hedelmäliha
2. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Sulata 50 g voita uunivuoassa (halk. 23 cm) ja voitele vuoka sillä huolellisesti.
3. Ripottele 1,5 dl fariinisokeria vuokaan. Rouhi halutessasi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja ripottele puolet niistä vuokaan. Asettele persikkaviipaleet pähkinöiden sekaan kauniiksi kuvioksi. Ripottele loput fariinisokerit ja pähkinät hedelmien päälle
4. Vaahdota sokeri ja loppu voi vaahdoksi ja lisää munat joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja nesteet keskenään. Lisää kuiva-aineseos ja nesteseos vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan
5. Paista 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään puoli tuntia ja kumoa se sitten tarjoiluvadille persikkapuoli ylöspäin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti