4 tuoretta persikkaa (tai nektariinia)
200 g voita
2,5 dl fariinisokeria
1,5 dl hasselpähkinöitä (käytin cashewin jämät ja lisäksi maapähkinöitä)
1,25 dl sokeria
2 munaa
0,5 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
0,5 dl kermaa
0,5 dl appelsiinimehua
1. Halutessasi ryöppää ja kuori persikat. Poista kivet ja viipaloi hedelmäliha
2. Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Sulata 50 g voita uunivuoassa (halk. 23 cm) ja voitele vuoka sillä huolellisesti.
3. Ripottele 1,5 dl fariinisokeria vuokaan. Rouhi halutessasi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja ripottele puolet niistä vuokaan. Asettele persikkaviipaleet pähkinöiden sekaan kauniiksi kuvioksi. Ripottele loput fariinisokerit ja pähkinät hedelmien päälle
4. Vaahdota sokeri ja loppu voi vaahdoksi ja lisää munat joukkoon voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja nesteet keskenään. Lisää kuiva-aineseos ja nesteseos vuorotellen voi-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina vuokaan
5. Paista 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa vähintään puoli tuntia ja kumoa se sitten tarjoiluvadille persikkapuoli ylöspäin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti