13. elokuuta 2010

Kukkakaalipasta

Vihdoinkin! Kylläpä olen koko talven vetisiä pakastekukkakaaleja syödessäni odottanut kotimaisia tuoreita kukkakaaleja. Nyt niitä saa ja hintakaan ei ajoittain päätä huimaa. Tätä hetkeä varten on odottamassa ollut Kulinaarimurulasta löydetty kukkakaalipastan ohje joka pääsi nyt testaukseen. Ja kylläpä lämmitti mieltä (näin kylmän kesän aikaan ;))! Sitruuna antoi mukavaa kirpeyttä parmesaanin täyteläiseen makuun. Jaana kirjoitti postauksessaan korvanneensa joskus kaprikset anjoviksella, minä puolestani korvasin korvaavat anjovikset sitten fish saucella (koska jääkaapissa ollut kaprispurkin jämä ei ollutkaan enää siellä…). Alla siis oma toteutukseni.



n. 300 g spagettia
1 sipuli
1 keskikokoinen kukkakaali
2 tl kalakastiketta
0,5 sitruunan mehu
0,5 dl vettä
200 g creme fraichea
1 dl parmesaaniraastetta
persiljaa
mustapippuria ja suolaa

1. Hienonna sipuli ja paloittele kukkakaali sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljyä kasarissa ja kuullota kasviksia kunnes sipuli pehmenee. Mausta kalakastikkeella ja sitruunamehulla. Lisää vesi ja jätä kiehumaan
2. Laita pasta kypsymään pakkauksen ohjeen mukaan
3. Kun neste on haihtunut kukkakaali-sipuliseoksesta, lisää creme fraiche ja juustoraaste sekä mausteet. Anna hautua kannen alla kunnes pasta on kypsää. Kukkakaali saa jäädä rouskuvaksi! Sekoita kastike pastan sekaan tai tarjoa erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti