16. elokuuta 2010

Juustoperunat

Laura Calderin ohjelmassa Näin teet ranskalaista ruokaa (French Food at Home) näin aivan ihanan (vähäkalorisen) perunaruuan. Paistettua perunaa, rapeaa pekonia, sipulia ja iso kasa juustoa! Ah, aivan ihanaa!! Yllättäen tämä maistui myös muksuille vaikka paistettu peruna ei yleensä suosikkeihin lukeudukaan. Mutta juustolla höystettynä perunakin maistui paremmalta. Todella tuhtia ruokaa jota ei ihan joka päivä voi syödä! Tai siis voisi kyllä mutta jälleen kerran saisi ihmetellä että mistä näitä kiloja oikein tulee...



1 pkt pekonia
1 sipuli
pari nokaretta voita
4 suurta perunaa
tilkka oliiviöljyä
tilkka balsamiviinietikkaa
suolaa ja mustapippuria
150 g juustoraastetta (ohjeessa gruyere, käytin port salutia)

1. Pilko pekoni ja paista omassa rasvassa pannulla. Nosta syrjään
2. Lisää pannulle nokare voita. Hienonna sipuli ja kuullota pehmeäksi (älä ruskista). Nosta syrjään
3. Pese ja pilko perunat kuorineen. Lorauta pannulle oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa ja sulata sekaan nokare voita. Paista perunat miedolla lämmöllä melkein kypsiksi
4. Lisää perunoiden sekaan pekoni ja sipuli. Sekoittele hyvin ja kypsennä vielä hetkinen kunnes perunat alkavat olla kunnolla kypsät. Mausta suolalla ja pippurilla
5. Ripottele juustoraaste perunaseoksen päälle, laita kansi päälle ja nosta levyltä. Anna juuston sulaa ja nauti heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti