3. elokuuta 2010

Pähkinäsuklaakakku

Ihanan imelä herkkupala! Pähkinää ja suklaata ja kaloreita ainaki nolla! ;) Tämä on alkuperäisessä ohjeessa (joka on Leivontaherkuista) tarjottu kokonaisena kakkuna josta leikataan palasia ihan tavalliseen tapaan. Synttäripöytään leikkasin kakun pienemmiksi suupaloiksi.



pohja:
1,5 dl hasselpähkinäjauhetta
1 dl tomusokeria
2 valkuaista

täyte: (täytteen määrä oli todella reilu)
200 g suklaapähkinälevitettä
2 rkl ranskankermaa
1 dl hasselpähkinöitä (käytin pekaani- ja saksanpähkinöiden jämät kaapista)

1. Sekoita hasselpähkinäjauhe ja tomusokeri keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele tomusokeriseos varovasti sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk. n. 23 cm) ja levitä taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja nosta tarjoiluvadille
2. Rouhi (ja paahda) pähkinät
3. Notkista suklaapähkinälevite ranskankermalla ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle pähkinärouhe. Säilytä kylmässä tarjoamiseen asti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti