9. elokuuta 2010

Penneä kermaisen tomaattikastikkeen kera

Tomaattinen pasta on hyvää, samoin kermainen pasta ja pekoni käy kyllä molempien kaveriksi. Mutta äkkiseltään ajateltuna kerma ja tuore tomaatti eivät tuntuneet kovinkaan hyvältä parilta. Suuren pastakeittokirjan valokuvaajaa sen enempää kritisoimatta on pakko sanoa että ei tomaatti-kermayhdistelmä valokuvassakaan kovin hehkeältä näyttänyt. Nyt kirjoittaessani en kyllä ollenkaan pysty muistaman miksi tätä ruokaa piti edes tehdä. Pääasia että tein sillä maku oli loistava!



4 kypsää suurta tomaattia
500 g penneä
1 rkl oliiviöljyä
2 siivua pekonia (pistin hieman reilummalla kädellä!)
2 kevätsipulia varsineen
3 dl kermaa
basilikaa
suolaa
mustapippuria

1. Kalttaa tomaatit: tee pieni ristiviilto tomaattien kantaan, upota kiehuvaan veteen 1-2 minuutiksi ja nosta sitten jääkylmään veteen. Irrota kuori. Leikkaa tomaatit kahtia, poista siemenet ja pilko malto pieniksi kuutioiksi
2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan
3. Paloittele pekonisiivut ja kevätsipuli. Paista niitä oliiviöljyssä pannulla viitisen minuuttia. Lisää kerma ja mausteet ja keittele hiljakseen viitisen minuuttia
4. Lisää tomaatit ja keitä vielä 2-3 minuuttia
5. Tarjoa kastike pennen päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti