15. elokuuta 2010

Vuohenjuustopiiraset

Luvassa oli kesäillan pikkupiknikki hyvän ystävän kanssa. Sää näytti sateiselta joten suunnitelma muuttuikin saunaillaksi. Lupasin tehdä salaatin kaveriksi jotain pikkusuolaista. Juustosarvet oli ensimmäinen vaihtoehto – niissä on liikaa taikinaa ja liian vähän täytettä. Toinen vaihtoehto oli pasteijat – voitaikina on hieman ällörasvaista ja murenee inhottavasti. Kuin tilauksesta löysin Kliivian keittiön arkistoista näiden pienten piiraiden ohjeen. Taikina on pizzataikinan tyyppinen hiivataikina ja täytteeksi voi laittaa mitä vaan. Vuohenjuustolla herkuteltiin tällä kerralla.




taikina:

4 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl hunajaa
0,75 dl leseitä
1 pss kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
0,75 dl oliiviöljyä


täyte:

150 g vuohenjuustoa
2 kevätsipulia varsineen

voiteluun:

kananmuna

1. Sekoita kulhossa vesi, suola, hunaja ja leseet. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja lisää sekin kulhoon. Sekoita tasaiseksi ja lisää vehnäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää lopuksi öljy ja alusta tasaiseksi. Kohota 45 minuuttia
2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja kauli suureksi levyksi. Ota pyöreällä muotilla tai suurella lasilla taikinasta pyöreitä kakkaroita (tai leikkaa taikinapyörällä neliöiksi)
3. Paloittele vuohenjuusto ja hienonna sipulit. Jaa täytettä taikinapaloille, paina reunat yhteen ja nipistä huolellisesti haarukalla.
4. Voitele kananmunalla ja paista 225 asteessa 12-14 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti