17. elokuuta 2010

Mac and Cheese Florentine

Muistan kun katsoin Rachael Rayn kokkailuohjelmasta jakson jossa kyseinen ruuanlaittaja kertoi että ”jos haluat lastesi syövän enemmän pinaattia, tee tätä ruokaa!”. Muistan nauraneeni suunnilleen ääneen ja miettineeni että tuolla naisella ei varmaankaan ole omia lapsia. Mutta ihme kyllä, myös meidän lapset (ja mies) söivät enemmän pinaattia kun tein tätä ruokaa! Kahtena päivänä peräkkäin ja tupla-annokset! Perun siis nauruni ja pahat ajatukseni ja tyytyväisenä laitan tätä ruokaa jatkossakin! Ohjeen tähän ruokaan kirjoitin ohjelmaa katsoessani (naurunpyrskähdysten lomassa varmaankin) muistilapulle ja lopputulos sisältää paljon nuolia ja lyhenneltyjä sanoja. Kaipa ainekset ja määrät sattuivat kutakuinkin kohdilleen koska lopputulos oli oikein maukas. Alkuperäinen ohje löytyy Rachael Rayn virallisilta kotisivuilta.



n. 30 g voita
n. 0,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl maitoa
2,5 dl kanalientä
ripaus muskottipähkinää
ripaus mustapippuria
560 g pakastepinaattia (laitoin 2 pussia)
2 dl parmesaaniraastetta
500 g makaroneja
2 dl makaronien keitinvettä

1. Laita makaronit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan
2. Sulata voi paistokasarissa ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito ja kanaliemi vähitellen rasvaseokseen ja sekoita hyvin. Mausta ja anna kiehua hiljalleen
3. Sulata pinaatti mikrossa ja valuta neste pois
4. Ota 2 dl makaronien keitinvettä syrjään ja valuta kypsät makaronit
5. Kaada parmesaaniraaste, pinaatti ja keitinvesi kastikkeen sekaan. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon kypsät makaronit. Sekoita ja anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista

4 kommenttia:

  1. Iiiihana ohje! Näyttääki niin kauniilta :) Pinaattia tuleeki käytettyä tosi tosi harvoin, vaikka se ois niin terveellistä!

    VastaaPoista
  2. Joo, oli kyllä harvinaisen kaunis ruoka vaikka ei sitten niin mitään erikoista ainesta ollukka! Kauniin väristä on tuo pinaatti! Yksinkertainen on kaunista, niinhän ne sanoo.

    VastaaPoista
  3. Meni kokeiluun ja maistui! Annos oli kyllä niin iso, ettei pahemmin tarvinnut kattilan pohjaa katsella!! Voinko tehdä tästä postauksen myös blogiimme? Kaikki kunnia ja linkitykset menee tietysti tänne! :)

    VastaaPoista
  4. No ilman muuta saa postata (ei kai tuota tarvii erikseen kysellä?!?) ja kunniahan menee Rachaelille! :) (Saa miun bloginki mainita!;)) Miulla nää ohjeet on yleensä melko suuria, varmaan 4-6 annosta. Syödään yleensä iltaruualla koko porukka ja sit me kotiväki lounaalla seuraavana päivänä samaa. Ja saattaapa vielä sitä jäädä sitä seuraavallekin päivälle... Miusta on kiva kun ei päivällä tarvii miettiä/laittaa mitään, senkun lämmitetään vaan jotain tähteitä jääkaapista kun ulkoa poikien kans nälkäisinä tullaan. :)

    VastaaPoista