18. elokuuta 2010

Limemarinoitua possua ja pähkinäkastiketta

Tämän ohjeen otin talteen Maku-lehden jokakesäisestä grilliliitteestä. Ohje oli toteutettu vartaina, mutta itse paistoin ja hauduttelin lihapalaset paistokasarissa. Lihanhan voisi leikata toki myös ihan pihveiksi tai suikaleiksi maun mukaan. Marinadi oli hieman mauton, limemehua voisi laittaa enemmänkin tai vaikkapa raastaa kuorta sekaan. Pähkinäkastike oli aivan ihanaa: hieman makeaa, hieman kirpeää, hieman tulista ja hieman rouskuvaa.



500 g porsaan ulkofileetä reiluina paloina

marinadi:
2 rkl limemehua
2 rkl soijakastiketta
2 rkl öljyä
2 valkosipulin kynttä

pähkinäkastike:
2 rkl öljyä
2 rkl limemehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 rkl maapähkinärouhetta
2 tl ruokokidesokeria
1 kevätsipuli hienonnettuna

1. Sekoita marinadin ainekset ja anna lihapalojen marinoitua siinä vähintään pari tuntia
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja anna kastikkeen maustua kylmässä tarjoamiseen saakka
3. Kypsennä lihapalat pannulla tai vartaassa grillaamalla. Tarjoa riisin, kastikkeen ja raikkaiden kasviksien kera

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti