24. elokuuta 2010

Täysjyvävehnäleipä

Camilla Plumin Leipurin nikseistä otin talteen tämän ohjeen. Nyt on käynnissä jämäpurkkien ja –pussien tyhjennys ja tahinipurkki pääsi käsittelyyn. Leipä oli näppärä tehdä. Sekoitin löysähkön taikinan (Camillan ohjetta melkein noudattaen) ja kaadoin vuokaan, yöksi jääkaappiin ja aamulla uuniin. Hieman pidempään olisi saanut olla uunissa, leipä oli nippanappa kypsä. Pelkillä täysjyväjauhoilla tehty leipä on hieman murenevaa rakenteeltaan mutta oikein maukasta jokatapauksessa. Helppoa arkileipää!



4 dl vettä
1,5 tl suolaa
1 tl hunajaa
1,5 rkl tahinia
0,5 pss kuivahiivaa
500 g täysjyvävehnäjauhoja

1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, hunaja, tahini ja kuivahiiva. Sekoita ja lisää sitten jauhot
2. Laita leipävuokaan leivinpaperi ja kaada taikina sinne. Kohota jääkaapissa yön yli ja paista 200 asteessa 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti