22. elokuuta 2010

Jauheliha-kesäkurpitsavuoka

Luulisin että tämä ohje on saksittu Yhteishyvästä talteen – ainakin leikkeen ulkoasu antaisi viitteitä siihen suuntaan. Minkähän takia en koskaan kirjoita leikkeeseen ylös mistä sen nappasin? No joka tapauksessa… Kotimainen kesäkurpitsa on kukkakaalin ohessa toinen kasvis jonka saapumista ruokakauppaan odotan pitkin kesää. Kesäkurpitsan syöntiäni hieman hillitsee se seikka että miesväki ei oikein ole lämmennyt tuolle lajille. Tein siis nyt aivan itselleni kokonaisen vuoallisen tätä herkkua, saanpahan useamman kerran siitä nauttia. Jätin ohjeessa olleen perunan pois (koska hiilareita hieman taas koitan hillitä). Laitoin hieman reilummin sitten kesäkurpitsaa ja lisäksi vielä paprikaa – jota myöskin saa lähiässästä nyt tosi halvalla (espanjalaista tosin…). Alla oma hieman karpimpaan henkeen toteutettu versio.



1 rkl öljyä
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
paprikajauhetta
chiliä
suolaa ja pippuria
1 prk tomaattimurskaa
600 g kesäkurpitsaa
1 keltainen paprika
pinnalle ripsaus juustoraastetta

1. Ruskista jauheliha pannulla. Hienonna sipulit ja lisää joukkoon kuullota hetki ja mausta. Kaada joukkoon tomaattimurska, kuumenna kiehuvaksi ja jätä hautumaan
2. Pese ja viipaloi kesäkurpitsa ja paprika
3. Voitele uunivuoka. Lado pohjalle noin puolet kesäkurpitsa- ja paprikaviipaleista. Kaada jauhelihaseos päälle ja asettele loput kasvisviipaleet sen päälle. Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta
4. Paista 200 asteessa 40 minuuttia

1 kommentti: