25. elokuuta 2010

Ruisrieska

Cebicin keittiön arkistoista olen joskus korvamerkannut tämän helpon rieskaohjeen. Olikin todella näppärä tehdä. Voisulaa ehkä olisi voinut olla taikinassa hieman vähemmän, tuntui melko rasvaiselta. Yllättävän pehmoista oli sekä rakenteeltaan että maultaan siihen nähden että taikinassa käytetty jauho oli pelkästään ruista! No, sillä voin määrällä oli varmaan tarkoituksensa… Poikien suuhun tämä oli hieman hapanta, mutta äidille maistui!


(kuva: dona)

200 g kermaviiliä
2 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
30 g voita sulatettuna

Sekoita ainekset sekaisin ja anna taikinan turvota vartin verran. Taputtele uunipellille rieskaksi ja pistele haarukalla. Paista 225 asteessa noin vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti