Lohifilee uppoaa meillä oikeastaan parhaiten ihan vaan uunissa paistettuna ilman mitään sen kummempia kuorrutteita tai ihmeellisyyksiä. Tai siis miesväelle maistuu paremmin melkeinpä kaikki ruoka ihan vaan simppelinä. Kaikkien mielenrauhan ja ruokahalun kannalta paras ratkaisu on siis maustavat ainesosat erillään jolloin muksut saa syödä mautonta, isäntä voi kattoa uskaltaako maistaa ja mieki saan jotain hyvää.
Tällä kertaa testasin Chez Jasu –blogista vastaan tullutta aasialaishenkistä kastiketta joka osoittautui oikein loistavaksi kaveriksi lohelle! Seuraavana päivänä sain mukavaa piristystä lounaaseen kun kokosin lautaselle nuudelin jämiä, paistetun kesäkurpitsan ja paprikan jämiä ja viimeisen hieman kuivahtaneen porsaankyljyksen ja koko komeuden päälle valelin melkoisen reilulla kädellä tuota kastiketta. Ei ollut kyllä ollenkaan jämälounastunnelma sitä syödessä. Monikäyttöinen soosi siis!
2 rkl limemehua
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl makeaa chilikastiketta (tai tuoretta hienonnettua chiliä sopivasti)
2 valkosipulin kynttä raastettuna
1 rkl raastettua inkivääriä
Sekoita ainekset yhteen ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti