20. elokuuta 2010

Siemenillä silattu toscakakku

Synttärien leivontaurakan jälkeen en ole kokenut suurta tarvetta leipomiseen. Pakolliset leivät olen tehnyt, mutta siitä ei nyt ole paljon vaivaa – eikä vaivaamistakaan tätä nykyä. Nyt iski joku ihmeellinen kaappien tutkailun tarve ja kartoitin hyllyiltä kaikki vajaat pussit ja purkit. Siitä se sitten lähti – mantelilastujen ja mantelirouheen jämistä (joskin alkuperäisessä ohjeessa käytettiin kokonaisia manteleita). Ohje on Glorian Ruoka&viini –lehden numerosta 60 (3/2009). Tein puolikkaan annoksen 20 senttiseen irtopohjavuokaa, alla oleva ohje on 24 senttiselle vuoalle.



taikina:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa
100 g voita sulatettuna

kuorrutus:

100 g voita
1 dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl kermaa
100 g mantelia (kokonaista, lastuja tai rouhetta)
0,5 dl auringonkukansiemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä

1. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja lisää ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita joukkoon myös kerma ja voisula
2. Voitele (halk. 24 cm) vuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175 asteessa 25 minuuttia
3. Valmista pohjan paistuessa kuorrute. Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen sokeri, jauhot ja kerma. Kiehauta ja lisää mantelit ja siemenet. Kaada kuorrute kypsän pohjan päälle vuokaan ja jatka kypsentämistä kunnes kakku on kypsä. (Paistoin 10 minuuttia eikä ihan riittänyt, veikkaisin että 15 minuuttia olis sopiva)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti