31. elokuuta 2010

Kotitekoinen mysli vol. 2

Testasin jo aikaisemmin Niklas Ekstedtin mysliohjetta. Kyseinen mysli oli hyvin simppeli ja perinteinen – paahdettu sekoitus. Voisilmäpelin Eeva hehkutti blogissaan kotitekoista mysliään ja pitihän sitäkin kokeilla. Eevan versio on hieman tuhdimpi koska ainekset paahdetaan öljyn ja vaahterasiirapin kanssa.

Mysliinhän voi laittaa ihan mitä haluaa: hiutaleita, leseitä, siemeniä, pähkinöitä, hedelmiä, marjoja – vaikkapa suklaarouhetta jos oikein herkutella haluaa. Kotitekoiseen mysliin saa helpostikin samat runsaat kalorit kuin kaupan muromysleissäkin, mutta etuna on kuitenkin se, että maun saa valita aivan itse. Kotitekoisen etuna on myös se, että sokerin ja suolan määrän saa säädeltyä – suolaa varsinkin teollisissa mysleissä ja muroissa on ihan kyllilteen! Myöskään E-koodeja ei kotona tehdystä myslistä löydy – ellei niitä nyt sinne välttämättä halua jonkun aineksen mukana laittaa.

Itse lähdin liikkeelle avaamalla kaapin ovet ja katsomalla mitä sieltä löytyy. Lisäksi ostin kurpitsansiemeniä jotka ovat olleet testattavien listalla jo pitkään mutta en ole oikein tiennyt mihin niitä laittaisin (ovat muuten hyviä!). Myslistä tuli oikein maukas, seuraavalla kerralla laitan kyllä vaahterasiirappia hieman enemmän… Alla minun sekoitukseni, käykää lukemassa Eevan vinkit Voisilmäpelistä!



4 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl riisimuroja
0,5 dl seesaminsiemeniä
0,5 dl auringonkukansiemeniä
0,5 dl kurpitsansiemeniä
0,5 dl mantelilastuja
0,5 dl maapähkinöitä
0,5 tl inkivääriä (olisin laittanut mutta purkki olikin tyhjä)
ripaus suolaa
0,5 dl rypsiöljyä
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl vanilja-aromia

1. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa
2. Sekoita märät aineet keskenään toisessa kulhossa
3. Kaada kuivat aineet uunipellille leivinpaperin päälle ja märät aineet perään. Sekoittele käsin ja levitä tasaiseksi kerrokseksi uunipellille
4. Paahda 175 asteessa n. 20 minuuttia. Sekoittele puolessa välissä paahtamista jotta saat tasaisemman lopputuloksen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti