10. heinäkuuta 2009

Äidin valkosipulikana

Tämän makoisan ruuan kiireessäni unohdin kuvata! Tähän voi käyttää mitä broileria vaan, alkuperäisessä ohjeessa (Karpin keittokirjasta) oli käytetty grillibroileria. Ite käytin suikaleita. Melko topakasti maustoin, ei esikoisen suuhun oikeen maistunu! Karppina lisukkeena oli kurkkua ja tomaattia kuutioina, vähemmän karppina lisukkeena riisien ja perunoiden tähteitä.

450 g broilerin suikaleita
2 kynttä valkosipulia
currya ja paprikajauhetta
1 paprika
2 isoa kevätsipulia
reilu desi juustoraastetta
1 prk smetanaa

1. Ruskista broilerin suikaleet ja kaada voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle curry ja paprikajauhe ja purista valkosipulin kynnet
2. Paloittele paprika ja sipuli ja lisää vuokaan lihan päälle
3. Raasta juusto ja lisää sekin vuokaan
4. Levittele smetana päälle ja kypsennä 200 asteessa puolisen tuntia

1 kommentti: