10. heinäkuuta 2009

Kolmen "makkaran" keitto

Tästä keitosta piti tulla hieman karpimpi nakkikeitto. Yleensä oon aina tehny keitot pakastealtaan valmiista kasvispusseista, kunnes kerran kokeilin sit ihan oikeesti kuori-pilko-kuullota -systeemillä ja oli kyllä vaivan arvoista! Nyt siis innolla juureksia keittoon kaupassa valkkasin osaamatta ollenka ajatella paljonko niitä sit tarviis. Lopputuloksena oli mahoton satsi juureskuutioita ja yks paketti nakkeja - ois miesväki saattanu hieman sille tuhahdella. Lisäsin sit mitä kaapista löytyi, eli metukan ja keittokinkun jämät. Keittokinkkuhan ei nyt varsinaisesti mikään makkara ole, siksi sitaatit ohjeen nimessä. Tuli sit hieman lihaisampi ja oikein maukas keitto! Hiilareita aavistuksen liikaa miun ruokavalioon, mutta hyvältä maistui - myös isännän mielestä!



600 g bataattia
150 g palsternakkaa
300 g lanttua
1 sipuli
reilusti oliiviöljyä
2 l vettä + kasvisliemikuutiota tai fondia
maustepippureita
persiljaa (olisin laittanut jos purkki ei olisi ollut tyhjä)
300 g nakkeja
100 g metwurstia
100 g keittokinkkua

1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipuli ja kuullota kattilassa oliiviöljyssä
2. Lisää vesi ja liemikuutio(t) tai fondi. Keitä kasvikset melkein kypsiksi
3. Lisää paloitellut nakit, metwursti ja kinkku ja keittele vielä hetkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti