3. heinäkuuta 2009

Italialaishenkinen jauhelihakeitto

Yleensä olen tehnyt keitot pakastealtaan valmiista kasvissuikaleista tai suikalejuureksista. Nyt sitten tein ihan alusta asti kuorien, pilkkoen ja kuullottaen juurekset ja voi mahoton kun oli keitto hyvää! Kunnon jauhelihaa, tomaattia, pastaa ja valkosipulia - täydellinen keitto!!



oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
2 kevätsipulia
4 perunaa
2 porkkanaa
1 prk tomaattimurskaa
1 litra vettä + kasvisfondia
1 rkl hunajaa
basilikaa, oreganoa
400 g naudan paistijauhelihaa + suolaa ja pippuria

lisäksi: 200 g pastaa

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Pastan voi myös keittää keiton seassa, laita silloin hieman enemmän vettä. Itse keitän pastan erikseen, koska useimmiten meillä keittoa syödään kahtena päivänä peräkkäin ja keitossa lillunut pasta on seuraavana päivänä melkoista löllöä.
2. Kuori ja paloittele kasvikset ja kuullota niitä hetkinen kattilassa oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska, vesi, fondi ja mausteet ja anna kiehua
3. Ruskista jauheliha ja mausta se. Lisää liha keittoon
4. Annostele lautaselle pastaa ja keittoa ja nauti hyvän leivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti