22. heinäkuuta 2009

Oopsit

Tämäkin ohje on Karpin keittokirjasta - näitä leivän korvikkeita tämäkin! Uunipellille lusikoidessani suhtauduin tähänkin hieman epäilevästi, mutta oikein hyviä leivänpäällysteiden alusia tuli! :) Vinkkinä ohjeessa oli, että näihin voisi lisätä hieman makeutusainetta ja tarjota myös esim. marjojen ja kermavaahdon kera. Oikein hyvää iltapalaa oli salaatinlehtien, juuston ja kinkun kanssa! Näitä meinaan tehdä toisenkin kerran!



6 kpl

3 kananmunaa
(makeutusainetta)
ripaus suolaa
ripaus leivinjauhetta
85 g maustamatonta tuorejuustoa

1. Kuumenna uuni 150-asteiseksi
2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon.
3. Lisää (makeutusaine) suola ja tuorejuusto keltuaisiin ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää leivinjauhe valkuaisiin ja vatkaa kovaksi vaahdoksi
5. Kääntele keltuaisseos varovasti valkuaisvaahdon sekaan
6. Lusikoi taikinasta leivinpaperilla päällystetylle pellille kuusi läjää ja paista 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti