9. heinäkuuta 2009

Vadelmainen juustokakku

Synttärikakuksi tein tänä vuonna tällaisen karpimman leivonnaisen. Tätä kakkua ei paisteta, vaan on tuommoinen hyydytetty kakku. Muokkasin ohjeen Fannyn juustokakun pohjalta, jonka ohje löytyy Karpin keittokirjasta.



pohja:

100g voita
1,5 dl soijajauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
0,5 dl jauhettua hasselpähkinää
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl makeutusjauhetta

täyte:

250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
0,5 dl makeutusjauhetta
1 tl vanilja-aromia
3,5 dl vadelman makuista sokeroimatonta mehukeittoa

1. Sulata voi ja sekoita siihen pohjan aineet. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja painele taikina siihen
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa maitorahka, tuorejuusto, vadelmakiisseli, vanilja-aromi ja makeutusaine tasaiseksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada se rahkaseoksen joukkoon. Sekoita huolella ja kaada pohjan päälle
3. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti