Synttärikakuksi tein tänä vuonna tällaisen karpimman leivonnaisen. Tätä kakkua ei paisteta, vaan on tuommoinen hyydytetty kakku. Muokkasin ohjeen Fannyn juustokakun pohjalta, jonka ohje löytyy Karpin keittokirjasta.
pohja:
100g voita
1,5 dl soijajauhoja
0,5 dl vehnäleseitä
0,5 dl jauhettua hasselpähkinää
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl makeutusjauhetta
täyte:
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 liivatelehteä
0,5 dl makeutusjauhetta
1 tl vanilja-aromia
3,5 dl vadelman makuista sokeroimatonta mehukeittoa
1. Sulata voi ja sekoita siihen pohjan aineet. Laita irtopohjavuokaan leivinpaperi pohjalle ja painele taikina siihen
2. Liota liivatteita kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa maitorahka, tuorejuusto, vadelmakiisseli, vanilja-aromi ja makeutusaine tasaiseksi. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada se rahkaseoksen joukkoon. Sekoita huolella ja kaada pohjan päälle
3. Anna hyytyä kylmässä muutama tunti ennen tarjoamista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti